Alle projecten

Schoolgeld voor weeskinderen


Help de weeskinderen in Tenende naar school!

 

In het Tanzaniaanse Tenende (in de grensstreek bij Malawi) wonen veel aidsweeskinderen. Meestal worden zorgt een oma of een tante wel voor ze, maar in het oerwoudachtige gebied is geen werkgelegenheid. Helemaal niet voor een oma of tante die naast haar eigen kinderen ook moet zorgen voor de kinderen van haar overleden broer, zus, neef of nicht. En ook zelf haar groenten moet verbouwen en dagelijks hele einden moet lopen met een zware emmer water op het hoofd.

 

Geld voor school ontbreekt

De mensen daar hebben geen elektriciteit of stromend water in hun lemen hutjes. 's Avonds is het al om half zeven helemaal donker. Stel je voor: geen lantaarnpalen, geen lampjes. Ja, soms een olielampje. De kinderen van Tenende willen dolgraag naar school, maar dat kost geld en, helaas, dat ontbreekt. Met als gevolg dat ze soms jarenlang niet naar school gaan.

 

Met €50 kan één kind een heel jaar naar school

Tijdens ons bezoek aan Tenende heeft men ons gevraagd deze kinderen te helpen en het mogelijk te maken dat ze naar school kunnen gaan. Dat willen wij graag doen! Maar wat is daar voor nodig? Per kind is € 50 nodig voor één schooljaar. Dit bedrag is nodig voor schoolgeld, schooluniform, schoolschoenen, schooltas, boekjes, pennen, potlood.

 

Laat je hart spreken geef een weeskind broodnodig onderwijs!

 

 

 

 


Voer een bedrag in om te doneren €