Alle projecten

Straatkinderen in Tanzania


Tijdens de bezoeken aan Tanzania werden wij geconfronteerd met een groep straatkinderen. Het zijn voornamelijk jongens in de leeftijd van 7 tot zo ‘n 17 jaar. Door verschillende omstandigheden zijn zij gedwongen op straat te leven. Het is afschuwelijk te zien onder welke omstandigheden deze jongens hun dagen doorbrengen op een vieze vuilnisbelt. Zonder een thuis, zonder naar school te kunnen gaan. Om deze kinderen te kunnen helpen werken we samen met stichting Rudegeyo in Sumbawanga. De Stichting Rudegeyo, in samenwerking met de plaatselijke Moravian Church, is gevestigd in de stad Sumbawanga. Deze stichting is in 2012 opgericht en wil zich inzetten voor een betere toekomst voor deze straatkinderen. Speciaal hiervoor is een Nederlandse website gelanceerd: www.rudegeyo.nl waarop meer te lezen en te zien is over de hulp aan deze straatkinderen.

 

Project: Help een straatkind naar school!

 

Wij willen dolgraag een opvanghuis waar de jongens kunnen eten en slapen, zich kunnen wassen en van waaruit ze overdag naar school kunnen gaan. 

Tijdens ons bezoek aan Tanzania hebben we kleurboekjes met bijbelse kleurplaten overhandigd aan de predikant die de jongens regelmatig bijbelverhalen vertelt (zie foto). Voor de grotere jongens zijn er diverse leerwerkmogelijkheden bedacht die de jongens van de straat houden en deze drop-outs een betere toekomst kunnen geven.

Help mee!  Laat je hart spreken. Voor € 20 per maand help je een straatkind naar school.

 

Boys krijgen echte voetbal met pomp 

 

boys krijgen echte voetbal met pomp

 

Doelloos op de vuilnisbelt

 

Een doos "voedsel" resten afval

Een doos "voedsel" resten afval

 Kleurplaten

 


Voer een bedrag in om te doneren €